Walvissen van de Silverbanks
De Silverbanks liggen ongeveer 120 Km voor de kust van Puerto Plata, Dominicaanse Republiek. De Silverbanks bestaan uit een labyrint van riffen met pinakels die vanaf de 30 meter diepe zeebodem tot vlak onder het oppervlakte reiken. De overtocht duurt ongeveer 10 uur en eenmaal ter plaatse gaat het anker uit om pas na een week weer boven te komen.

Het bijzondere aan de Silverbanks is de aanwezigheid van vele Bultrugwalvissen. De walvissen komen hier om jongen te krijgen en blijven daarna om de pasgeboren kalveren wat te laten aansterken voor ze de tocht naar de koude wateren te beginnen.

Dit is een van de weinige plaatsen ter wereld om Bultrugwalvissen te ontmoeten in heldere en warme omstandigheden.

Zeker de jonge kalveren komen erg dichtbij. Ze zijn erg speels en nieuwsgierig, maar ook de volwassen walvissen laten zichzelf goed zien.

Niet alleen in het water maar ook zeker boven water is het een hele beleving om dit van dichtbij te kunnen meemaken.

Voor deze trip maken we gebruik van de Turks and Caicos Aggressor, een luxe jacht voor 18 passagiers, voorzien van alle gemakken zoals goede keuken, bar, jacuzzi en bbq.

Een combinatie van deze reis met de haaien/dolfijnen trip op de Bahamas is een prima mogelijkheid.  Klik voor foto’s van deze reis gemaakt in 2010.


Wil je wat meer informatie over deze trip stuur ons dan een E-mail.