Galapagos Reis
Galapagos is een zeer speciale bestemming. De eilanden liggen 1000 km uit de kust van Ecuador in de Grote Oceaan. Gezien de geografische ligging, “op de Evenaar’’ zou je hier tropische taferelen verwachten. Niets is echter minder waar, de stranden zijn er over het algemeen zwart, de eilanden zien er niet bepaalt idyllische uit, en het water is aan de frisse kant.

Wat deze eilanden zo speciaal maakt is de aanwezigheid van diverse dieren die alleen hier voorkomen, denk hierbij aan bijv. de zeeleguaan en de Galapagos pinguïn.

Zeer bijzonder is verder, dat de hier voorkomende dieren absolute geen angst hebben voor mensen, lange lenzen en verrekijkers heb je hier dus niet nodig.

Nog spectaculairder zijn de duiken die je hier kunt maken. De overvloed aan grote zeedieren zorgen er voor dat je jezelf in een aflevering van National Geographic waant. Hier zijn duiken met honderden Hamerhaaien, tientallen Adelaarsroggen Manta’s, Zeeleeuwen, Galapagos haaien en mega visscholen aan de orde van de dag.

Wij plannen onze trip altijd in de maand September omdat dit de beste tijd is om Walvishaaien te spotten. Meerdere exemplaren tijdens 1 duik is geen uitzondering. Het gaat hierbij altijd om zeer grote en vaak zwangere vrouwtjes.

Voor deze trip maken we gebruik van de Galapagos Aggressor, een luxe jacht voor 14 passagiers. Zij beschikken over de benodigde vergunningen voor een geweldige trip.

Naast de duik-cruise bieden we altijd de mogelijkheid om de eilanden te bezoeken tijdens een zeil cruise en/of enkele dagen te duiken rond de centrale eilanden.

Klik voor wat foto’s van voorgaande trips.